-5-

Hermész fantasztikus sebességgel indult neki adatokat gyűjteni a rabszolgaságról. Kicsit furán érzi magát, hiszen az ókori Görögország rabszolgatartó állam volt, de ott azért nem bántak így velük, mint most.
 

Szerencsére itt van az Alapvető emberi jogok jegyzéke, ami kimondja:
 

Minden emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek.

Így hát Hermész neki indult, hogy szétnézzen a világban, talál-e még rabszolgákat.
 

Az út első állomása, a szomszédos sziget Ibiza egyik éjszakai bárjába vezette. Itt kiszúrt 3 táncoslányt, akik fizetős vendégekkel szobára is mentek. Nem engedték ki őket a bárból, hátul egy kis kamrában aludtak napi 5-6 órát, drogozták őket. A Balkánról származnak. Azt mondták nekik, hogy lesz munkájuk, ehelyett pedig 1000 euróért eladták őket az első határon. Azóta eltelt 5 hónap, és hatszor adták el őket mindig másnak. Mindig azt mondják nekik, hogy ha ledolgozzák azt a pénzt amibe kerültek, akkor szabadok. Eddig nem sikerült ledolgozni. Kb. 3-6 hónapig élnek még, ha továbbra is napi 20-40 férfival közösülniük.
 

A következő állomás Olaszország, Firenze, egy varroda. Itt Kínaiak dolgoznak napi 18-19 órát. Nincs hovámenniük, nem beszélik a nyelvet, és ami pénzt kapnak azt a cég boltjában vásárolhatják le. A munkaügyi ellenőrzéseket mindig megússzák a varroda tulajai, főleg a nyelvi akadályok és a kenőpénzek miatt.
 

Magyarországon egy tanyán egy lecsúszott hajléktalant csicskáztatnak, és vernek naponta.


Bulgária déli határánál fiatal lányokat vesznek. Általában 1000 Euró egy lány, de most gyengébben megy a piac, így 2000 Euróért 3 lányt adnak.
 

Egyiptom, gyapotföldek. A tűzőnapon 6-8 éves gyerekek dolgoznak, mert engedelmesebbek mint a felnőttek, és jobban látják a növényt. Az Afrikai gyapotföldeken több mint 1 millió gyermeket „foglalkoztatnak, mert ők „olcsóbbak”.
 

Mauritániában Hermész egész családokat figyelt meg, akik már elve rabszolgának születtek. Páran próbáltak megszökni, de akit elkapnak, azt sokszor elrettentés képen agyonverik a többiek előtt. Van aki eljut Szenegálba, de ezek közül is sokat elfognak, és ott ölik meg. Csak páran jutnak el a várva várt szabadsághoz.



India, Calcutta. Egy dohos csarnokban gyermekek százai dolgoznak. Van akit az utcáról fogtak el az „uraik”, de sok olyan is van akit a szüleik adtak el, hogy az adósságaikat rendezzék, vagy hogy az így kapott pénzből a többi gyereknek adjanak enni.
 

Bombayban az utcákon több mint 50.000 prostituált dolgozik. Zömüket emberkereskedők, de van akit a férje adott el egy-egy bordélynak. rengeteg lány Nepálból származik.
 

Még mindig India, Dél-India, Villivakkam vagy ahogyan gúnyosan nevezik a vese falú. Az óriási, családi adósságok miatt, a falú minden lakója eladta az egyik veséjét. Szerencsétleneknek 50 ezer rúpiát ígértek a szervkereskedők, A felét oda is adták előre, a másik felét viszont soha nem látták.
 

Usa, Florida. Egy hatalmas farmon több száz mexikói illegális bevándorló robotol. Azt a pénzt kell ledolgozni amit a határon való átcsempészésért kérnek tőlük. A szállásaik nyomorúságosak. Ha valaki megakar szökni, azt keményen megverik. Az egyik ilyen farm tulajdonosa, korbáccsal járkál közöttük, és ha valaki nem engedelmeskedik, azt kikötteti és saját kezűleg korbácsolja meg.


Pár száz kilométerre innen egy narancsültetvényen hasonló a helyzet. Az USA narancslé készítményeinek kb. 80%-a innen származik, a gyárak vállat vonnak, és azt mondják, hogy nem az ő dolguk, hogy a beszállítóik hogyan kezelik a munkaerőt. Az egyik ilyen ültetvényes rabszolga barakkjai egy menü golf klub közvetlen szomszédságában vannak, ahol a barakkok lakóit, fegyveresek őrzik.
 

Hermész körbe ért, de nem ment egyenesen Herkuleshez. Megpihent és átgondolta amit látott a helyzet nem pont olyan volt, mint amilyennek gondolta. Még alaposabban körül kell néznie.


Így hát Hermész megint nekilódult, és bejárt a föld minden országát.

A végén összesítést végzett, és kiszűrte azokat az országokat, ahol évente több mint 100 embert adnak-vesznek.
 

Albánia, USA, Angola, Ausztria, Bahrein, Banglades, Belgium, Bielze, Bolívia, Volt Jugoszláv országok, Brazília, Brunei, Bulgária, Burkina Faso, Burundi, Costa Rica, Csehország és Szlovákia, Dánia, Dél-Afrika, Észak és Dél-Korea, Dominika, Egyesült Arab Emírségek, Elefántcsontpart, Észtország, Etiópia, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Fülöp-Szigetek, Gabon, Gambia, Görögország, Grúzia, Guatemala, Haiti, Hollandia, Honduras, Horvátország, India, Indonézia, Izrael, Jamaica, Japán, Kambodzsa, Kamerun, Kanada, Katar, Kazahsztán, Kenya, Kína, Kolumbia, Kongó, Kuba, Kuvait, Laosz, Lengyelország, Lettország, Libanon, Libéria, Macedónia, Magyarország, Malajzia, Mali, Marokkó, Mauritius, Mexikó, Moldova, Mozambik, Nagy-Britannia, Németország, Nepál, Nicaragua, Niger, Nigéria, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Örményország, Pakisztán, Portugália, Románia, Ruanda, Salvador, Sierra Leone, Spanyolország, Sri Lanka, Suriname, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szenegál, Szlovéni, Szudán, Tajvan, Tanzánia, Thaiföld, Togo, Törökország, Uganda, Ukrajna, Venezuela, Vietnam, Zambia, Zimbabwe (forrás: az USA Külügyminisztériumának jelentése)
 

Tehát a földön nagyobb a baj mint gondolta. Ez túl kemény így. Jelenleg több mint 27 millió rabszolga él a földön. Róma régi találmánya az adósrabszolgaság él és a jelek szerint virul.
 

Mindezt egy olyan világban, ahol alapvető jog a szabadság. És mégis 27 millió ember rabszolga.
 

Megkereste Herkulest és elmondta neki a megfigyeléseit és tapasztalatait.
 

Herkules pár percig gondolkodott és azt mondta: - Oké. Keressünk egy másik feladatot.


Rövidesen folytatom.

 


 

 

Szerző: Angel Wing  2012.04.15. 21:23 Szólj hozzá!

Címkék: usa ausztria bulgária bolívia brazília angola volt bahrein belgium országok albánia jugoszláv banglades brunei bielze

A bejegyzés trackback címe:

https://angelwrite.blog.hu/api/trackback/id/tr434449122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása