Az inváziós flotta vezetője, elküldte a jelentést az anyabolygóra, hogy a helyiek által csak földnek nevezett bolygón, a tervek szerint a hatalmat átvették, és most már a Föld is a birodalom része... de közel sem volt olyan elégedett, mint amilyen lehetett volna.


Az egész úgy kezdődött, hogy egy átlagos napon rádió jeleket fogtak az egyik külső bolygó amatőr csillagászai. Pár nap alatt lekódolták őket, és azt látták, hogy rádió műsorok, majd egy másik típusú jel is érkezett, ami kép és hangot adott a kódolásra két dimenzióban. Ezt a törvényeknek megfelelően jelentették a hatóságoknak, akik rövid időn belül bemérték a jel forrását, majd egy felderítő gépet küldtek a helyszínre.

A galaxis peremvidékén, egy kis naprendszer harmadik bolygójáról jött a jel. Egy közepes méretű bolygó, kb. 6 milliárd lakóval. A galaxisban elterjedt testformával – azaz két kéz, két láb, egy fej -rendelkeztek. Politikailag a bolygó iszonyatosan megosztott. Vallásilag szintén. A számítástechnikai rendszerük vizsgálata alapján, kiderült, hogy az utolsó nagyobb háború kb. 60 éve volt, de azóta is folyamatosan háborúznak. Kb. 30 háborúmentes nap volt a földön 1945 óta.

A közlekedésük katasztrofális, nagyon megterheli a környezetet, de gazdasági érdekek miatt, mégis ezt favorizálják, holott már rendelkeznek az energia egyszerűbb, környezet kímélőbb előállításának módszerével. A javaik nagy részét egy szűk kisebbség birtokolja, egy hatalmi elit, amolyan arisztokrácia, míg a nagy többséget szinte hagyják éhen halni. Holott jogok szabályozzák az emberhez (így hívja magát a faj) méltó élet minőségét, de ez igazából pár (elenyésző szám) embert leszámítva senkit sem érdekel.


Magyarán elég őrült bolygó, és ezt kell meghódítani... Végül is sikerült, de...


Na most, a hódítási terv elég egyszerű volt. Felveszik a kapcsolatot az elittel. Elmagyarázzák nekik, hogy jobb ha behódolnak. Ők maradnak a bolygó vezetői, de az utasításokat az anyabolygó adja. Ha nem tetszik, akkor őket ott helyben kivégzik, majd a megszálló század vezetője lesz ideiglenesen a bolygó vezetője, de ez általában senkinek sem jó, és mindenki csak rosszul jár. Egy esetet leszámítva nem is került rá sor az elmúlt 120.000 évben.


Nos, a kapcsolatfelvétel megtörtént. A bolygó elitje találkozott a megszálló század parancsnokával és szárnysegédjeivel, és ő ilyet még nem tapasztalt...

Belépett a pazarul berendezett helyiségbe. Az asztalnál ott ült az elit legjava, aki meghozzák a döntéseket, államokat, elnököket, államfőket irányítanak, és persze a legfőbb tanácsadóik.

Ő elmondta, hogy honnan jött, és, hogy ez most itt egy invázió. Ők mostantól a birodalom részei, és ennek megfelelően a főbb törvényeket át kell venniük. Az Elit megértően bólogatott, majd megkérdezték, hogy mik ezek a törvények?


Ő elmondta, hogy bizonyos típusú nyersanyagokat, bizonyos mértékben adóban be kell szolgáltatniuk. A lakosság 1%-t pedig elhurcolják rabszolgának. A férfiak 1%-t pedig besorozzák az inváziós hadseregbe, de önként is lehet jelentkezni (ez túl jól sikerült, mert a férfiak 2,5%-a jelentkezett a seregbe. Önként) Ez szintén az adó része.


A környezetet helyre kell állítani, és más közlekedési módokat is be kell vezetni. Ez volt az első dolog, amikor az elit tagjai homlokukat kezdték ráncolni, de végül is az egyikük bedobta, hogy akkor elővesszük a vízüzemű motort, és speciális szervizeket hozunk létre, havi karbantartással, megnyugodtak.


Az invázió parancsnoka elmondta, hogy az emberi jogokat korlátozni fogják. Az inváziós fajnak több joga lesz, mint az embernek. Erre vállat vontak, mikor kiderült, hogy igazából nem fognak a bolygón lenni.


Lesz rabszolgaság. Erre azt mondták, hogy eddig is volt, pár 10 millió.


Az elrettentés miatt néha kínzások lesznek. Erre hangosan felröhögtek.


Csökkentik a magánélethez való jogot. Na, ekkor robbant ki igazán a röhögés. Majd pár szóban elmagyarázták neki a lehalható rendszereket, a közösségi oldalakat, és az egyéb megfigyelő rendszereket. Ő pedig gondolatban fejet hajtott előttük.


Igazából akkor adta fel a felsorolást, amikor a mozgás szabadságának korlátozását vetette fel. Ekkor elmagyarázták, hogy ez teljesen megoldott dolog, és ők már évekkel ezelőtt elkezdték ezt. Mit gondol, miért vannak az üzemanyag árak az egekben, mikor tele az összes raktár, és óriási tartalékaik vannak.


Az elit két tagja, együttérzőn megkérdezte tőle, hogy ilyen nehézségeik vannak a leigázott bolygókon?


Ő pedig elsorolta, hogy hogyan is néz ki ez, és milyen nehézségei vannak.


Erre felajánlották a segítségüket, és bizonyítékként bemutatták a föld irányítására készült menetrendet, amitől elhányta magát, és azt mondta, hogy ő egy inváziós sereget vezet, ami bolygókat igáz le, de ez neki is sok.


Tehát ez a helyzet most.


Neki a gyomra felfordul az Elittől, de a sereg politikai tisztje kitörő örömmel fogadta két Elit tag jelentkezését, és külön hajóval az anya bolygóra vitette őket.


Mi lesz még ebből?

 

Szerző: Angel Wing  2012.05.12. 19:45 Szólj hozzá!

Címkék: föld elit bolygó invázió anyabolygó

A bejegyzés trackback címe:

https://angelwrite.blog.hu/api/trackback/id/tr964504539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása